Lessenaanbod voor scholen

Onderbouw en Bovenbouw

 1. Pasteltekenen (onder- en bovenbouw)

  De kinderen leren gebruik te maken van pastelpotloden om een mooie tekening te maken. ze leren diverse schetstechnieken en het gebruik van kleur.

 2. Schilderen met acrylverf/-pasta (onderbouw en bovenbouw)

  De pasta zorgt voor reliƫf waaroverheen met acrylverf wordt geschilderd. Er kan ook met papier, schelpjes, zand, stukjes karton e.d. in gewerkt worden, waardoor je allerlei leuke effecten kunt krijgen.

 3. Karikatuurtekenen (onder- en bovenbouw).

  De kinderen leren de basisprincipes van het karikatuur tekenen. Ze leren bepaalde aspecten in een gezicht te overdrijven of juist kleiner te maken waardoor het karikaturale effect ontstaat. Hierbij leren ze echt goed te observeren.

  Lees hier verder ...
 4. Het maken van beeldjes met textiel (bovenbouw)
  deze reeks van 5 lessen duurt 1,5 uur per les. In deze lessen maken de kinderen beeldjes: poppetjes, dieren op basis van een ijzerdraad raamwerk op basis van blokjes hout. De textiel wordt behandeld met stofverharder en na droging worden de beeldjes geschilderd met acrylverf.

Overige lessen

Kosten

Mijn vraagprijs voor alle bovenomschreven lessenreeksen van 5 à 6 lessen is € 65 per uur (inclusief voorbereiding en reiskosten).


Diverse workshops

Over de docente

Ik ben Anita de Harde, van beroep beeldend kunstenares en yogalerares. Ik heb de Rietveld academie gedaan en voor yoga heb ik een 7 jarige opleiding gedaan aan het rajayoga instituut in Ilpendam. Ik heb vele jaren leservaring met kinderen en volwassenen.

Lestijden

In overleg.


HOME
Contact